نقش حراست در ایجاد امنیت روانی كاركنان اهمیت بالایی دارد
مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: نقش حراست در ایجاد امنیت روانی كاركنان اهمیت بالایی دارد.
زینب شاه مرادی - مرکز یادگیری تبیان
به گزارش مركز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش به نقل از کانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان، علیرضا حاجیان زاده در در گردهمایی سراسری كارشناسان ستادی و استانی حراست كانون، گفت: حراست ها دیده بان های امین سازمان اند و اگر قایل به این نگاه باشیم بدنه ی نیروی انسانی مجموعه و مسوولان حراست با هم به یک الفت و نگاه مشترک دست پیدا می کنند که تاثیر آن برای همه مثبت خواهد بود.
وی با بیان این که حراست ها اطلاعات را به لحظه گرد آوری و آنها را تحلیل می کنند افزود: کارشناسان این حوزه می توانند مشاوران امینی برای مدیریت باشند که بسته های مشورتی برای بهبود وضعیت سازمان ارایه دهند.
مدیرعامل با اشاره به حساسیت فعالیت این حوزه به ویژه در سازمان های فرهنگی یاد آور شد: لازم است مسئولان حراست در سازمان های فرهنگی از یک نگاه و مشی فرهنگی برخوردار و علاوه بر ماموریت اصلی و وظایف ذاتی خود در چارچوب سازمان فرهنگی حرکت کنند تا افراد احساس آرامش بیشتری داشته باشند.
وی در ادامه به بیان عضو به عنوان محور اول در سند چشم انداز خاطرنشان کرد تمام تلاش ها و گردش کارهایی که در کانون صورت می گیرد به خاطر تاثیر گذاری بر تربیت دینی، انقلابی،اجتماعی و پرورش حوزه تفکر و مهارت کودکان و نوجوانان است و اگر غیر از این باشد بیراهه رفته ایم.
حاجیان زاده مفهوم دوم در سند چشم انداز را نیروی انسانی شاغل در کانون عنوان کرد و افزود: در سازمان های فرهنگی عمدتا نیروی انسانی محور اصلی است و در کانون نیز تمام تاثیر پذیری اعضا و کودکان و نوجوانان از طریق مربیان است بر همین اساس هرچه بتوانیم به این بخش توجه بیشتری داشته باشیم و جایگاه تشخص نیروی انسانی را ارتقا دهیم شاهد اثرگذاری بهتری خواهیم بود.
وی نقش حراست در ایجاد امنیت روانی برای کارکنان را بسیار با اهمیت دانست و اظهار داشت فراهم کردن زمینه ی امنیت روانی و سالم سازی محیط در کنار حفاظت فیزیکی از سوی حراست سازمان می تواند در تاثیرگذاری بر مخاطبان بسیار نقش داشته باشد.
مدیرعامل ازموضوع فن آوری اطلاعات به عنوان محور چهارم در راهبردهای سند چشم انداز یاد کرد و گفت برنامه ریزی برای ایمن سازی فضای مجازی از حوزه هایی است که حراست باید به شکل مستقیم تری به آن توجه داشته باشد.
وی حوزه تولید و عرضه ی حرفه ای کتاب و دیگر محصولات فرهنگی را موضوع دیگری دانست که نیازمند توجه ویژه است و در این زمینه باید محصولی قابل اعتنا و اعتماد برای مخاطبان تولید شود و این مهم نیازمند ساماندهی و مراقبت از محتوای محصولات است تا بتوانیم خوراک فرهنگی سالم در دسترس مخاطبان قرار دهیم.
بهره مندی عموم کودکان و نوجوانان از تولیدات و خدمات کانون محور هفتم راهبردهای سند چشم انداز 10 ساله کانون است که حاجیان زاده در این نشست به مرور مفاهیم این بخش پرداخت و یادآور شد: گرچه سابقه کانون به گونه ای رقم خورده که بیشتر با اعضا در مراکز فعالیت ها صورت می گرفته امابه اعتقاد وی ظرفیت کانون بسیار بالاتر از این است و باید تلاش کنیم با حفظ این روند گذشته برای پوشش تمام مخاطبان برنامه ریزی داشته باشیم.
وی حضور پررنگ تر در افکار عمومی را به عنوان محور هشتم عنوان کرد و افزود: امروز گاهی شاهدیم که از سوی برخی مسوولان و مردم عنوان می شود کانون رونق گذشته را ندارد در حالی که به اعتقاد ما این مجموعه بسیار غنی تر و گسترده تر از قبل فعالیت می کند اما از آن جایی که امروزه ابزارهای نوین با رنگ و لعاب های بسیار متنوع در دسترس عموم قرار دارد این گونه احساس می شود.
مدیر عامل هم چنین بر توجه به تعاملات برون سازمانی به عنوان محور دیگری از راهبردهای کانون در سند چشم انداز اشاره کرد و افزود نقش باید تلاش کنیم این همکاری ها تقویت شود تا شاهد اتفاق های بهتری در این حوزه باشیم.
وی بر لزوم توجه بیشتر به کانون زبان ایران در بخش های مختلف آن به خاطر وابستگی آن به کانون پرورش فکری به عنوان یکی دیگر از راهبردهای کانون در این سند اشاره کرد و گفت: علاوه بر توجه به محتوای آموزشی، امنیت فضای فیزیکی مراکز کانون زبان به عنوان یک نهاد الگو بسیار مهم است و با توجه به دغدغه های مقام معظم رهبری در زمینه ی آموزش زبان های خارجی باید مراقبت باشیم فرهنگ غربی از این طریق در کشور ترویج پیدا نکند.
منبع: پایگاه جامع اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش